Olipas päivä! Ajattelin sillai ihan suit sait hakea tuolta piha-pesistä laatikollisen hunajaa lingottavaksi, kun kerran sain lingonkin pestyä :D
Mutta, mutta.
Olin unohtanut, ettei se ihan niin vaan käy..
Ensimmäisen pesän ylin laatikko, helppo juttu. Vaan ei ollutkaan. Mehiläiset eivät olleet peittäneet (vahakannella) sitä hunajaa. Eli se oli vielä liian kosteaa. No, otetaan laatikko pois ja tutkitaan seuraava. Reunimmainen hunajakakku oli aivan täynnä hunajaa ja peitetty kokonaan. Pois. Seuraaviin kakkuihin emo oli muninut.. Takaisin laatikkoon. Ja toisesta reunasta taas sain yhden kakun pois, siinä ei ollut (peitto-)sikiöitä. Nooo, otetaan seuraava pesä. Ylin laatikko auki, mitä?? Täällä ei oo juuri mitään?? Se oli se parveillut pesä.. Laatikko alas ja seuraava. Ja taas reunakakut olivat täynnä hunajaa, mutta muihin oli emo muninut.. Tästä nämä kaksi kakkua pois ja pesä kasaan. Tähän hommaan mulla meni puolitoista tuntia!! Toki mun piti katella kaikki tavarat sieltä täältä, kulkea edestakaisin tyhjäntakia, kun tuo muisti ei pelaa kunnolla vieläkään. Ja sitten en meinannut löytää savutinta, enkä saada sitä syttymään, huoh.
Kun sain nämä 4 (NELJÄ!!!) hunajakakkua pois, olin ihan valmis lopettamaan koko homman. Ja niin teinkin. Kuulin, että 1v alkoi hermostumaan. Ei muuta kun suojavarusteet pois, on muuten kuuma olla pyntättynä kaiken maailman haalareihin... Ja suihkuun. Sitten tulikin työkaverini kahden lapsensa kanssa (moi vaan R.!).
Siinä sitten kuorin kakut samalla kun keitin kahvit ja pesin yhden kakkapyllyn ja yritin hoivata tätä kitisevää kakkapyllyä (siis 1v..). Ja kakut linkoon ja käsin veivaamaan. Lupasin työkaverilleni tuoretta hunajaa mukaan, mutta saatte arvata kuinka kävi... 
Eka kerran kokeilin tuota käsin veivattavaa linkoa ja sanon, että ei hyvä juttu. Tällä vauhdilla linkoan vielä joulunakin.
Oli ihanaa, kun tämä työkaverini poikkesi. Hän on äitiyslomalla, ja olen aikonut (siis AIKONUT) käydä vauvaa katsomassa jo muutaman kuukauden ajan. Mutta huomaan olevani aika saamaton. Onneksi tämä R. on huomattavasti reippaampi!
 Paljastin siinä hänelle, että heitin sen ulos. Ja lupasin laittaa tämän blogin osoitteenkin tulemaan. Taas tuli helpottunut olo, kun sain jutella jonkun ihmisen kanssa, joka ei heti tuominnut minua.
Ja minä kun etukäteen mietin, kuinka voin kertoa tälle työkaverilleni, että olen TAAAAAAAAAAS eronnut..
Niin, sain hunajaa noista neljästä kakusta reilun puoli sangollista (5-6 litraa, siis noin 8kg??) Täydestä kakusta pitäisi tulla 2,5-3kg. Kakku on siis se kehä, johon mehiläiset keräävät meden, josta tekevät hunajaa. Voin laittaa myöhemmin vaikka kuvan, jos jotakuta kiinnostaa.
Ja vielä
PS. kaveria hunajan keruuseen kaivataan!